To pyszne ciasteczka, które na pewno pokocha każdy miłośnik sernika!
Przepis przesłany przez naszą nową fankę - Annę S. z Sanoka.
Koniecznie spróbujcie tych pyszności!
Sernikowe ślimaczki z ciasta francuskiego
Składniki:
* ciasto francuskie (gotowe)
* rodzynki
* MASA SEROWA:
* ok. 200g sera białego
* 1 opakowanie cukru waniliowego
* 3 łyżeczki cukru białego
* 1 żółtko
Sposób przygotowania:
Składniki na masę serową mieszamy ze sobą.
Smarujemy równomiernie całe ciasto francuskie, posypujemy rodzynkami.
Zwijamy w rulonik i kroimy na ok 2cm kawałki.
Ślimaczki rozkładamy w równych odstępach na blaszce i pieczemy
ok 15 - 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Przepis przesłany przez naszą nową fankę - Annę S. z Sanoka.
Koniecznie spróbujcie tych pyszności!
Sernikowe ślimaczki z ciasta francuskiego
Składniki:
* ciasto francuskie (gotowe)
* rodzynki
* MASA SEROWA:
* ok. 200g sera białego
* 1 opakowanie cukru waniliowego
* 3 łyżeczki cukru białego
* 1 żółtko
Sposób przygotowania:
Składniki na masę serową mieszamy ze sobą.
Smarujemy równomiernie całe ciasto francuskie, posypujemy rodzynkami.
Zwijamy w rulonik i kroimy na ok 2cm kawałki.
Ślimaczki rozkładamy w równych odstępach na blaszce i pieczemy
ok 15 - 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz