poniedziałek, 19 sierpnia 2013

Sernikowe ślimaczki Anny S.

To pyszne ciasteczka, które na pewno pokocha każdy miłośnik sernika!
Przepis przesłany przez naszą nową fankę - Annę S. z Sanoka.
Koniecznie spróbujcie tych pyszności!

Sernikowe ślimaczki z ciasta francuskiego



Składniki:
* ciasto francuskie (gotowe)
* rodzynki
* MASA SEROWA: 
       * ok. 200g sera białego
       * 1 opakowanie cukru waniliowego
       * 3 łyżeczki cukru białego
       * 1 żółtko


Sposób przygotowania:
Składniki na masę serową mieszamy ze sobą. 
Smarujemy równomiernie całe ciasto francuskie, posypujemy rodzynkami. 
Zwijamy w rulonik i kroimy na ok 2cm kawałki. 
Ślimaczki rozkładamy w równych odstępach na blaszce i pieczemy 
ok 15 - 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C.




 

Brak komentarzy: