piątek, 23 sierpnia 2013

Ciasteczka z ciasta francuskiego

To deser bardzo szybki i łatwy  w przygotowaniu. 
Wpadliśmy na pomysł francuskich nadziewanych ciasteczek, 
gdy akurat mieliśmy w lodówce gotowe ciasto francuskie.
na pewno i Wam spodobają się nasze ciasteczka!
Smacznego!

Francuskie nadziewanki na słodko


Składniki:
* gotowe ciasto francuskie
* konfitura, dżem lub marmolada
* nutella
* masa serowa (zmieszany ser biały, cukier waniliowy, cukier i żółtko)

Sposób przygotowania:
Gotowe ciasto francuskie kroimy na małe kawałki. Ich kształt jest zależny od kształtu ciasteczek, jakie chcemy uzyskać. Mogą to również być trójkąciki,
z których zwinie się rogaliki. 

Ciasteczka nadziewamy według własnego uznania. Możemy użyć do tego masy czekoladowej, marmolady lub masy serowej. Gotowe ciasteczka pieczemy
w rozgrzanym do 200 °C aż się zarumienią. 










Brak komentarzy: