To deser bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu.
Wpadliśmy na pomysł francuskich nadziewanych ciasteczek,
gdy akurat mieliśmy w lodówce gotowe ciasto francuskie.
na pewno i Wam spodobają się nasze ciasteczka!
Smacznego!
Francuskie nadziewanki na słodko
Składniki:
* gotowe ciasto francuskie
* konfitura, dżem lub marmolada
* nutella
* masa serowa (zmieszany ser biały, cukier waniliowy, cukier i żółtko)
Sposób przygotowania:
Gotowe ciasto francuskie kroimy na małe kawałki. Ich kształt jest zależny od kształtu ciasteczek, jakie chcemy uzyskać. Mogą to również być trójkąciki,
z których zwinie się rogaliki.
Ciasteczka nadziewamy według własnego uznania. Możemy użyć do tego masy czekoladowej, marmolady lub masy serowej. Gotowe ciasteczka pieczemy
w rozgrzanym do 200 °C aż się zarumienią.
Wpadliśmy na pomysł francuskich nadziewanych ciasteczek,
gdy akurat mieliśmy w lodówce gotowe ciasto francuskie.
na pewno i Wam spodobają się nasze ciasteczka!
Smacznego!
Francuskie nadziewanki na słodko
Składniki:
* gotowe ciasto francuskie
* konfitura, dżem lub marmolada
* nutella
* masa serowa (zmieszany ser biały, cukier waniliowy, cukier i żółtko)
Sposób przygotowania:
Gotowe ciasto francuskie kroimy na małe kawałki. Ich kształt jest zależny od kształtu ciasteczek, jakie chcemy uzyskać. Mogą to również być trójkąciki,
z których zwinie się rogaliki.
Ciasteczka nadziewamy według własnego uznania. Możemy użyć do tego masy czekoladowej, marmolady lub masy serowej. Gotowe ciasteczka pieczemy
w rozgrzanym do 200 °C aż się zarumienią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz