Przepis na jajka od mojej siostry :)
Jajka faszerowane pieczarkami
Składniki:
Jajka faszerowane pieczarkami
Składniki:
- 6 jaj
- 200 g pieczarek
- 3 cebule
- majonez
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka chrzanu
- sól, pieprz
- koperek lub natka pietruszki
- olej lub margaryna
Sposób przygotowania:
- Ugotowane na twardo i wystudzone jaja kroimy na pół. Delikatnie usuwamy żółtka. Wkładamy je do miseczki.
- Pieczarki myjemy, kroimy w drobne kosteczki. Cebulę również kroimy w kosteczki i razem z pieczarkami podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu (olej lub margaryna). Przyprawiamy pieprzem i solą.
- Tak podsmażone pieczarki z cebulą dodajemy do żółtek. Mieszamy dodając majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku.
- Farsz nakładamy na białka w miejscu żółtek. Ozdabiamy np. majonezem, chrzanem, keczupem, natką pietruszki, szczypiorkiem lub oliwką.
- Farsz nakładamy na białka w miejscu żółtek. Ozdabiamy np. majonezem, chrzanem, keczupem, natką pietruszki, szczypiorkiem lub oliwką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz