wtorek, 31 marca 2015

Jaja faszerowane pieczarkami

Przepis na jajka od mojej siostry :)

Jajka faszerowane pieczarkami


Składniki:

  • 6 jaj
  • 200 g pieczarek
  • 3 cebule
  • majonez
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka chrzanu
  • sól, pieprz
  • koperek lub natka pietruszki
  • olej lub margaryna
Sposób przygotowania:

- Ugotowane na twardo i wystudzone jaja kroimy na pół. Delikatnie usuwamy żółtka. Wkładamy je do miseczki.
- Pieczarki myjemy, kroimy w drobne kosteczki. Cebulę również kroimy w kosteczki i razem z pieczarkami podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu (olej lub margaryna). Przyprawiamy pieprzem i solą. 
- Tak podsmażone pieczarki z cebulą dodajemy do żółtek. Mieszamy dodając majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku.
- Farsz nakładamy na białka w miejscu żółtek. Ozdabiamy np. majonezem, chrzanem, keczupem, natką pietruszki, szczypiorkiem lub oliwką. 
Smacznego!


Brak komentarzy: