Przepis i zdjęcie przywędrowało do mnie od mojej koleżanki Marty :)
Już dziś będę próbować je zrobić, bo na samą myśl cieknie mi ślinka!
A Wam?
Kuleczki Rafaello
Składniki:
Już dziś będę próbować je zrobić, bo na samą myśl cieknie mi ślinka!
A Wam?
Kuleczki Rafaello
Składniki:
- 100 g białej czekolady
- 50 g masła
- 25 g cukru pudru
- ok. 20 obranych migdałów
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych do masy
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych do obtoczenia kuleczek
Sposób przyrządzania:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce.
Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie powoli dodajemy rozpuszczoną czekoladę,
cały czas miksując.
cały czas miksując.
Na koniec wsypujemy do masy wiórki kokosowe i dokładnie wszystko mieszamy.
Tak przygotowaną masę wstawiamy na ok 30 minut do lodówki.
Po schłodzeniu masy, formujemy z niej malutkie kuleczki, wsadzając do każdej po jednym migdale.
Następnie każdą kuleczkę obtaczamy w wiórkach kokosowych i znów schładzamy w lodówce przez ok. 2 godziny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz