czwartek, 27 marca 2014

Gdy odechce nam się "kotleta" do obiadu!

Kuchenne tradycje polskich rodzin: w niedziele mięso, a w piątek pierogi lub 
makaron z serem. 
Dziś proponuję inne i całkiem smaczne rozwiązanie na piątkowy obiad. 
Ser prażony, który doskonale komponuje się z frytkami i sosem tzatziki lub sosem czosnkowym. Dodatkowo taki ser, nietrudno przygotować. Sami spróbujcie!

Ser prażony



Składniki:
- Ser żółty (w kawałku)
- jajko
- bułka tarta
- sól i pieprz

Sposób przyrządzenia:
- Ser kroimy na grube plastry, obtaczamy w roztrzepanym z solą i pieprzem jajku
oraz w bułce tartej. 
- Tak przygotowane serowe kotleciki, obsmażamy z obu stron na bardzo gorącym oleju. Pamiętajmy o tym, aby olej był dobrze rozgrzany, tylko to zapewni nam, że ser się nie roztopi. 
- Podajemy z frytkami i ostrym sosem. 





Brak komentarzy: