piątek, 19 lipca 2013

Wiosenna surówka

Taką surówkę, robimy wtedy, gdy mamy dużo nowalijek w lodówce. Jest pysznym dodatkiem do młodych ziemniaczków i kotleta. Podstawowa zasada to włożyć w nią najwięcej świeżych warzyw, jak to tylko możliwe, tj. pomidorów, ogórków, cebulki dymki itd. Wedle osobistych smakowych upodobań:)
Zapraszam więc do własnej inwencji twórczej i życzę smacznego:)

Wiosenna surówka



Składniki:
* duży pomidor
* cebuchy
* rzodkiewka
* śmietana
* sól i pieprz

Przygotowanie:
Pomidor sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy na drobną kostkę. Rzodkiewkę
i cebuchy także należy pokroić. Wszystko mieszamy ze sobą, dodajemy śmietanę
i przyprawiamy. Smacznego!




Brak komentarzy: