Przyrządzania tego sosu nauczyła mnie znajoma kucharka p.Czesia.
Jest to świetny dodatek do "kotleta", sera prażonego czy grillowanej kiełbasy.
Polecam wszystkim do spróbowania:)
Ogórkowy sos - surówka
Składniki:
* 2 duże ogórki szklarniowe
* kilka ogórków konserwowych
* kilka ząbków czosnku
* majonez
* śmietana
* sól, pieprz, przyprawa z ziół ogrodowych
Przygotowanie:
Ogórki świeże i konserwowe ścieramy na tarce na cienkie paski.
Ogórków szklarniowych nie trzeba obierać, pod warunkiem, że tolerujemy
je w takiej postaci. Czosnek wyduszamy przez praskę. Dodajemy majonez
i śmietanę. Mieszamy i przyprawiamy! Pamiętajmy, że najważniejszą przyprawą
są zioła ogrodowe. Polecam "sos ogrodowy",który można kupić w saszetkach.
Nie rozrabiamy go w niczym, a po prostu wsypujemy zawartość saszetki
do potrawy. Smacznego!
Jest to świetny dodatek do "kotleta", sera prażonego czy grillowanej kiełbasy.
Polecam wszystkim do spróbowania:)
Ogórkowy sos - surówka
Składniki:
* 2 duże ogórki szklarniowe
* kilka ogórków konserwowych
* kilka ząbków czosnku
* majonez
* śmietana
* sól, pieprz, przyprawa z ziół ogrodowych
Przygotowanie:
Ogórki świeże i konserwowe ścieramy na tarce na cienkie paski.
Ogórków szklarniowych nie trzeba obierać, pod warunkiem, że tolerujemy
je w takiej postaci. Czosnek wyduszamy przez praskę. Dodajemy majonez
i śmietanę. Mieszamy i przyprawiamy! Pamiętajmy, że najważniejszą przyprawą
są zioła ogrodowe. Polecam "sos ogrodowy",który można kupić w saszetkach.
Nie rozrabiamy go w niczym, a po prostu wsypujemy zawartość saszetki
do potrawy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz