Mając do zorganizowania przyjęcie z okazji jakiegoś ważnego wydarzenia, najczęstszym problemem dla wielu jest wybór menu.
Dlatego polecam odkryte przeze mnie ostatnio, przepyszne roladki.
Są bardzo łatwe w zrobieniu i przede wszystkim nie są drogie:)
Polecam gorąco i życzę smacznego!!!
(przepraszam za jakość zdjęć, które niestety nie odzwierciedlają znakomitego smaku tej potrawy)
Roladki z piersi kurczaka w aromacie winogron
Składniki:
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- 200 g winogron
- 4 plastry boczku wędzonego
- ser typu camembert
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 liść laurowy
- sól, pieprz
- 3 łyżki śmietany 18%
- pół łyżki mąki pszennej
- 1 szklanka bulionu warzywnego
Sposób przyrządzenia:
- Filety z kurczaka rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć z obu stron. Na każdym filecie położyć plaster boczku. Dobrze byłoby oczyścić plasterki z twardej skóry
i chrząstek. Na boczek należy położyć dwa plasterki sera camembert oraz kilka wypestkowanych i obranych połówek winogron.
i chrząstek. Na boczek należy położyć dwa plasterki sera camembert oraz kilka wypestkowanych i obranych połówek winogron.
- Filety zawinąć w roladki i spiąć wykałaczkami (nawet w kilku miejscach).
Gotowe roladki smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z każdej strony.
- Następnie wlać szklankę bulionu, dodać kilka całych winogron, czosnek, liść laurowy, tymianek i dusić pod przykryciem około 15 minut.
Po tym czasie dodać, ciągle mieszając, śmietanę i mąkę rozrobioną w zimnej wodzie. Zaczekać aż sos ponownie się zagotuje.
-SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz