piątek, 19 kwietnia 2013

Słodkie jabłuszko

Słodkie jabłuszko to łatwy w przygotowaniu deser, szczególnie dla tych, 
których wieczorami nachodzi ochota na coś słodkiego. 
Jabłko wtedy jest o wiele zdrowsze niż batonik czy cała czekolada:)
No i ładnie się prezentuje na talerzu. Może być zatem ciekawą przekąską na "domówkach", a na pewno jest ratunkiem, gdy wpadną goście, a nie mamy nic słodkiego. 
Zatem wcinajmy jabłka, na dziś polecam pieczone słodkie jabłuszko.

Pieczone słodkie jabłuszko


Sposób przyrządzenia: 
 Jabłko myjemy i wkładamy na blaszce do rozgrzanego piekarnika. 
Pieczemy w temperaturze ok.200°C, aż jabłko będzie całkiem miękkie. 
Gdy skórka pęknie, możemy posypać jabłko cukrem waniliowym. 
Po wyjęciu jabłka z piekarnika posypujemy je cukrem pudrem i jemy ciepłe:) 
Smacznego!

Brak komentarzy: